BLOG CIKKEK

Konverziós ráta az online értékesítésben

Konverziós ráta az online értékesítésben

A konverziós ráta javítása az online értékesítésben sok kutatást és finomhangolást kíván. Azt tudjuk, hogy egy potenciális vásárló több szakaszon megy keresztül, mielőtt a “szavazatát” egy termék vagy szolgáltatás megvásárlása mellett teszi le. Ebben a folyamatban a hirdetések és a marketing tevékenységek aktív szerepet játszanak, hogy bevonzzák az érdeklődőket a webáruházba.

A webáruház belépési pontja (landing page) az, ahol a webáruház technikai felkészültsége átveszi a szerepet a konverziós arány javításában, ahogy az érdeklődő továbbhalad az értékesítési csatornán. A landing page tehát egy olyan pont, ahol a hirdetési konverziós arány elválik az értékesítési konverziós aránytól.

Konverziós ráta az online értékesítésben

Az online értékesítés konverziós aránya a webhely látogatóinak azon százalékát jelenti, akik megteszik a kívánt műveletet, például vásárolnak, kitöltenek egy űrlapot vagy feliratkoznak egy hírlevélre. Ez egy olyan mérőszám (KPI), amellyel egy webhely vagy webáruház hatékonyságát mérik a látogatók vásárlóvá alakításában.

Például, ha egy webáruháznak 1000 látogatója van egy hónapban, és közülük 50-en vásárolnak, akkor a konverziós arány 5%. Ez azt jelenti, hogy a webshop minden 100 látogatójából 5 fő vásárol.

A magas konverziós arány azt jelzi, hogy egy webáruház hatékonyan tudja rávenni a látogatókat cselekvésre és vásárlásra, míg az alacsony konverziós ráta azt jelezheti, hogy akadályok vagy problémák gátolhatják a látogatókat a kívánt művelet végrehajtásában.

A konverziós arány optimalizálás (CRO) egy webáruház vagy weboldal optimalizálásának gyakorlata a konverziós arány javítása érdekében. Ez magában foglalja a felhasználói viselkedés elemzését, a különböző tervezési és tartalmi stratégiák tesztelését, valamint a konverzió akadályainak azonosítását és megszüntetését. A konverziós arány javításával egy webáruház növelheti bevételét, jövedelmezőségét és általános sikerét.

Értékesítési tölcsér szakaszai

Az értékesítési tölcsér (sales funnel) olyan lépések vagy szakaszok sorozata, amelyeken a potenciális vásárló végighalad a vásárlás felé. Az értékesítési tölcsér általában a következő szakaszokat tartalmazza:

Tudatosság (Awareness): Az értékesítési csatorna első szakasza a tudatosság, ahol a potenciális vásárlók különféle marketing és hirdetési csatornákon keresztül értesülnek webáruházadról és termékeidről.

Érdeklődés (Interest): Amint egy potenciális vásárló tudomást szerez rólad, felkeltheti érdeklődését a termékeid iránt, és elkezdheti tovább felfedezni a webáruházban.

Mérlegelés (Consideration): A mérlegelési szakaszban a potenciális ügyfelek értékelik és felmérik a terméket, és összehasonlítják azokat a versenytársak termékeivel.

Vásárlás (Purchase): Ha egy potenciális vásárló úgy dönt, hogy vásárol, akkor belép a vásárlási szakaszba, ahol befejezi a fizetési folyamatot és fizet.

Megtartás (Retention): A vásárló a vásárlást követően a megőrzési szakaszba lép, ahol a vásárlást követő különféle tevékenységeken keresztül kapcsolatot építhetünk ki vele, mint például follow-up e-mailek, hűségprogramok, ügyfélszolgálat.

Az értékesítési csatorna megértésével és az egyes szakaszok optimalizálásával növelhetjük annak esélyét, hogy a potenciális ügyfeleket ténylegesen vásárlóvá alakítsuk, növelve ezzel webáruház bevételét és jövedelmezőségét. Ez magában foglalja a lehetséges akadályok és szűk keresztmetszetek azonosítását minden szakaszban, illetve a stratégiák végrehajtását ezek leküzdésére. Ilyen kézzelfogható dolgok lehetnek például a termékleírások javítása, a fizetési folyamat egyszerűsítése és a kiváló ügyfélszolgálat.

Webshop konverziós ráta javítása

A webshop konverziós arányának javítása elengedhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amely az értékesítést és a bevételt növelni szeretné. Íme néhány tipp a webshop konverziós ráta javításához:

A fizetési folyamat egyszerűsítése: Tedd a fizetési folyamatot a lehető legegyszerűbbé és egyértelműbbé. Kerüld el, hogy az ügyfelek túl sok mezőt töltsenek ki, és ügyeljen arra, hogy a folyamat könnyen navigálható legyen.

Több fizetési lehetőség felajánlása: Különféle fizetési lehetőségeket felajánlása, beleértve a hitelkártyákat, a PayPal-t és más népszerű fizetési módokat. Ezzel az ügyfelek kényelmesebben és biztonságosabban érezhetik magukat a vásárlás során.

Használj jó minőségű termékképeket: Használj kiváló minőségű termékképeket, amelyek a terméket különböző szögekből és használat közben mutatják be. Ez segíthet a vásárlóknak abban, hogy jobban vizualizálják a terméket, és megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak.

Termékleírások optimalizálása: Használj világos és tömör termékleírásokat, amelyek kiemelik a termék legfontosabb jellemzőit és előnyeit. Ez segíthet a vásárlóknak abban, hogy jobban megértsék a terméket, és megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak.

Ingyenes szállítás felajánlása: Fontold meg az ingyenes szállítás felajánlását, mivel ez jelentős ösztönzést jelent az ügyfelek számára a vásárlásra.

Használj vásárlói véleményeket és értékeléseket: Használj vásárlói véleményeket és értékeléseket a közösségi elfogadás biztosítására és az ügyfelek bizalmának növelésére. Ezzel az ügyfelek magabiztosabban vásárolhatnak.

Kiváló ügyfélszolgálat: Biztosíts kiváló ügyfélszolgálatot az ügyfelek megkereséseinek azonnali megválaszolásához hasznos információkkal. Ez elősegítheti az ügyfelek bizalmának kiépítését és javíthatja az eladás esélyeit.

Retargeting hirdetések használata: Retargeting hirdetések segítségével érheted el azokat az ügyfeleket, akik meglátogatták webáruházát, de még nem vásároltak. Ezzel visszahozhatod őket a webshopodba, és növelheted az eladás esélyét.

Ezen tippek bevetésével, valamint webáruházának folyamatos tesztelésével és optimalizálásával javíthatod a webáruházad konverziós arányát és elérheted üzleti céljaidat.

Tartalomjegyzék
Szolgáltatásaink

Legyen a webáruházad egyedi és hatékony! Mert csak így van értelme...

Szolgáltatásaink

Korszerű webes technológia. Letisztult vizuális megjelenés...

Webmoments logo
Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük!
Átnézzük a küldött anyagot és hamarosan jelentkezünk.