BLOG CIKKEK

Keresőoptimalizálás kezdőknek

Keresőoptimalizálás kezdőknek

Keresőoptimalizálás kezdőknek szóló cikk segít megismerni az első lépéseket, hogy a honlapod jobban teljesítsen az organikus találatok egyre növekvő versenyében. A cikk nyomokban angol nyelvű kifejezéseket tartalmazhat, melyekkel érdemes megismerkedni ebben a témakörben.

A SEO a Search Engine Optimization rövidítése, amely a webhely optimalizálásának folyamata, elősegítve annak láthatóságát és rangsorolását az olyan keresőmotorokban, mint a Google. Íme néhány alapvető tipp a SEO fejlesztéséhez:

Kulcsszókutatás / Keyword research

A kulcsszókutatás azoknak a kulcsszavaknak és kifejezéseknek az azonosítása, amelyekre a célközönség keres a keresőmotorokban. Íme, hogyan végezhetsz kulcsszókutatást:

 • Ötletbörze: Kezdd a vállalkozásodhoz, weboldaladhoz kapcsolódó szavak és kifejezések ötletelésével. Gondolj a kínált termékekre vagy szolgáltatásokra, valamint a célközönséged által megoldani kívánt problémákra.
 • Kulcsszókutatási eszközök: Használj kulcsszókutató eszközöket, például a Google Keyword Planner, Ahrefs, SEMrush vagy Moz Keyword Explorer kulcsszavak és kifejezések kereséséhez. Ezek az eszközök adatokat szolgáltatnak a keresési mennyiségről, a verseny szintjéről és más fontos mérőszámokról az egyes kulcsszavakhoz.
 • Versenytársak: Elemezd a versenytársaid webhelyeit, hogy lásd, milyen kulcsszavakat céloznak meg. Ehhez is olyan eszközöket használhatsz, mint az Ahrefs, a SEMrush vagy a Moz, hogy megtaláld ezeket az információkat.
 • Long-tail kulcsszavak: A long-tail kulcsszavak hosszabb, specifikusabb kifejezések, amelyek jellemzően alacsonyabb keresési volumenűek, de magasabb konverziós rátával rendelkeznek. Fontold meg az ilyen típusú kulcsszavak megcélzását a népszerűbb és versenyképesebb kulcsszavak mellett.
 • Csoportosítsd a kulcsszavakat témák szerint: Ha megvan a kulcsszavak listája, csoportosítsd őket téma szerint. Ez segít a tartalom létrehozásában és a webhely hatékonyabb optimalizálásában.
 • Állítsd fontossági sorrendbe a kulcsszavakat: A kulcsszavakat a relevancia, a keresési mennyiség és a verseny szintje alapján rangsoroljuk. Kezdetben összpontosíts a nagy keresési volumenű, majd az alacsony versennyel rendelkező kulcsszavak megcélzására.

Ne feledd, hogy a kulcsszókutatás állandó folyamat. Folyamatosan ellenőrizd webhelyed teljesítményét, és szükség szerint módosítsd kulcsszó-stratégiádat, hogy előrébb kerülj a keresőmotorok rangsorában, és így több látogatót irányíts a honlapodra.

Oldalon belüli optimalizálás / On-page seo

Az oldalon belüli optimalizálás az egyes weboldalak optimalizálásának folyamata a keresőmotorok rangsorában való előbbre jutás és az organikus forgalom növelése érdekében. Íme néhány oldaloptimalizálási tipp:

 • Title tag: Lényegében a weboldal címsorát tartalmazza, és pontosan le kell írnia az oldal tartalmát. Használj releváns kulcsszavakat a title tagben, hogy segíts a keresőknek megérteni, miről szól az oldal.
 • Meta leírás: A meta leírás a weboldal tartalmának rövid összefoglalása, amely a keresőmotor eredményeiben a title tag alatt jelenik meg. Használj vonzó nyelvezetet, és természetesen szerepeljen ebben is a kulcsszó.
 • Header alcímek: Az alcímek (H1, H2, H3 stb.) a weboldal tartalmának strukturálására szolgálnak. Használj alcímeket a tartalom rendszerezéséhez, és kerüljön releváns kulcsszó a H1 headerbe.
 • Tartalomoptimalizálás: Hozz létre kiváló minőségű tartalmat, amely informatív és vonzó. Használj releváns kulcsszavakat a teljes tartalomban, de kerüld a kulcsszavak túlhasználatát. Győződj meg arról, hogy a tartalom könnyen olvasható és megfelelően formázott.
 • Képoptimalizálás: Optimalizáld a képeket releváns alt címkék és fájlnevek hozzáadásával, amelyek tartalmazzák a kulcsszavakat. Ez elősegíti, hogy képek megjelenjenek a képkeresési eredmények között, javítva a teljes keresőoptimalizálást.
 • Belső linkelés: A belső hivatkozás a webhely más oldalaira mutató hivatkozásokat jelent. Használj belső linkeket, amelyek segítségével elvezetheted a felhasználókat a webhelyed kapcsolódó tartalmaihoz, ezzel segítve a keresőmotorokat a webhely szerkezetének megértésében.
 • Felhasználói élmény: A felhasználói élmény fontos tényező az oldaloptimalizálásban. Győződj meg róla, hogy webhelyed könnyen navigálható, gyorsan betöltődik, és mobilbarát.

Ne feledd, az oldaloptimalizálás célja olyan kiváló minőségű tartalom létrehozása, amely értéket biztosít a közönséged számára, miközben optimalizált a keresőmotorok számára. Koncentrálj felhasználóbarát, jól strukturált oldalak létrehozására releváns és optimalizált tartalommal, hogy javítsd a keresőmotorok keresési találataiban elfoglalt helyezésedet, és több organikus forgalmat irányíts a honlapodra.

Tartalomkészítés / Content building

A tartalomkészítés a SEO kulcsfontosságú aspektusa, és magában foglalja a célközönség számára vonzó, kiváló minőségű, releváns és vonzó tartalom létrehozását. Íme néhány tipp a hatékony webtartalom létrehozásához:

 • Értsd meg a közönségedet: A tartalom létrehozása előtt meg kell értened a célközönségedet. Kutasd fel érdeklődési köreiket, szükségleteiket és fájdalompontjaikat, és olyan tartalmat hozz létre, amely “rezonál” mindezekre.
 • Tartalomstratégia létrehozása: Készíts tartalmi stratégiát, amely felvázolja a célokat, a célközönséget és a lefedni kívánt témákat. Ez segít abban, hogy rendszerezett maradj, és biztosítja, hogy a tartalmak összhangban legyenek üzleti céljaiddal.
 • Kulcsszavak stratégiai használata: Használj mindig releváns kulcsszavakat a tartalomban, beleértve a tartalom címét, alcímeit és szövegtörzsét is. Kerüld azonban a kulcsszavak bezsúfolását, ami negatívan befolyásolhatja a keresőmotorok rangsorolását.
 • Írj a felhasználónak: összpontosíts informatív, vonzó és könnyen olvasható tartalom létrehozására. Használj egyszerű nyelvezetet, rövid bekezdéseket és felsorolásjeleket, hogy a tartalmat jobban áttekinthetővé tegye.
 • Vizuális elemek beépítése: Használj vizuális elemeket, például képeket, videókat és infografikákat, amik feldarabolják a szöveget, és vonzóbbá teszik a tartalmat. A látványelemek segítenek az összetett fogalmak illusztrálásában és a tartalom megoszthatóságában is.
 • Optimalizálás SEO-hoz: Optimalizáld a tartalmat a SEO számára meta leírások, title tagek és belső hivatkozások hozzáadásával. Használj leíró URL-eket, és optimalizáld a képeket alt címkékkel és beszédes fájlnevekkel.
 • Tartalom népszerűsítése: Miután létrehoztad a tartalmat, reklámozd azt a közösségi médiában, e-mailes hírlevelekben és más csatornákon, hogy szélesebb közönséget érj el, és nagyobb forgalmat irányíts a honlapod releváns oldalaira.

A hatékony webes tartalom létrehozásának kulcsa a közönség megértése, egy stratégia létrehozása, valamint az olvasóid számára értéket biztosító, kiváló minőségű, vonzó tartalom létrehozása. Ha követed ezeket a tippeket, javíthatod a keresőmotorok keresési találataiban elfoglalt helyezésedet, és végül növelheted vállalkozásod ismertségét.

Linképítés / Link building

A linképítés más webhelyekről a saját honlapodra mutató hivatkozások beszerzésének folyamata. Íme néhány tipp a hatékony linképítéshez:

 • Kiváló minőségű tartalom létrehozása: A hatékony linképítés első lépése az, hogy kiváló minőségű, vonzó tartalmat hozol létre, amely értéket biztosít a közönség számára. Ha a tartalmad értékes és informatív, más webhelyek nagyobb valószínűséggel hivatkoznak rá.
 • Vendégblog: A vendégblogolás magában foglalja a blogbejegyzések írását és közzétételét az iparág más webhelyein. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatokat építs ki más webhelyekkel, és visszamutató linkeket szerezz honlapodnak.
 • Törött linkek kezelése: A megszakadt hivatkozásépítési stratégia magában foglalja a hibás hivatkozások megtalálását más webhelyeken, ahol felajánlod azok cseréjék a saját honlapodra mutató hivatkozásra. A hibás hivatkozások megtalálásához használj online broken link checker eszközöket.
 • Részvétel online közösségekben: Vegyél részt az iparággal kapcsolatos online közösségekben és fórumokon. Adj értékes tanácsokat és válaszolj a kérdésekre, miközben foglalj bele egy hivatkozást a webhelyedre.
 • Iparági listázások: Nem linkfarm oldalakról van szó, hanem arról, hogy a honlapod szerepeljen a megfelelő szakmai portálokon és a hiteles iparági szövetségek honlapjain. Ezzel felértékelődik a webhelyed a versenytársaiddal szemben.

A linképítés egy hosszú távú stratégia, amely időt és erőfeszítést igényel. Összpontosíts a kiváló minőségű tartalom létrehozására, a kapcsolatok kiépítésére más webhelyekkel, és természetes módon szerezz linkeket. Kerüld az olyan hibás taktikákat, mint a linkek vásárlása vagy a linkfarmok használata, mivel ezek a keresőmotorok szankcióihoz vezethetnek, és károsíthatják honlapod értékelését.

Technikai SEO / Technical SEO

A technikai SEO a webhely azon műszaki szempontjaira utal, amelyek befolyásolják a keresőmotorokon való rangsorolásodat, így nagyobb organikus forgalmat irányíthatsz weboldalaidra. Az alábbi tippekkel, és a webhely teljesítményének rendszeres követésével biztosíthatod, hogy honlapod optimalizálva lesz a keresőmotorok számára, és pozitív felhasználói élményt nyújt a látogatóidnak:

 • A webhely sebességének optimalizálása: A webhely sebessége kritikus tényező a SEO-ban. Használj olyan eszközöket, mint a Google PageSpeed Insights, hogy elemezd honlapod betöltési idejét, és azonosítsd a fejlesztési lehetőségeket.
 • Mobilbarát dizájn: A mobilbarát kialakítás elengedhetetlen, mivel a mobileszközök ma már a webhely teljes forgalmának több mint felét teszik ki. Győződj meg róla, hogy webhelyed mobileszközökre van optimalizálva reszponzív kialakítással.
 • Webhely-architektúra javítása: A webhely architektúrája a webhely felépítésére és szerkezetére utal. Ellenőrizd, hogy honlapod könnyen navigálható az oldalak és a tartalom egyértelmű hierarchiájával.
 • Leíró URL-ek használata: Használj leíró, kulcsszavakban gazdag URL-eket, amelyek pontosan tükrözik az egyes oldalak tartalmát. Ez megkönnyíti a keresőmotorok számára, hogy megértsék webhelyed tartalmát.
 • Titkosított protokoll használata: Az SSL (Secure Sockets Layer) titkosítja a honlapod és a felhasználók böngészője között továbbított adatokat. Ez javítja a webhely biztonságát, és javíthatja a keresőmotorok rangsorolását is.
 • Képek optimalizálása: Optimalizáld a képeket tömörítéssel, leíró fájlnevek és alt címkék használatával, valamint a képek méretének csökkentésével. Ez javíthatja a webhely sebességét, és elősegítheti, hogy a képek megjelenjenek a képkeresési eredmények között.
 • Megszakadt linkek javítása: A megszakadt linkek negatívan befolyásolhatják a felhasználói élményt és a keresőoptimalizálást. Használj olyan eszközöket, mint például a Check My Links, hogy azonosítsd a honlapodon található hibás hivatkozásokat.

Az eredmények nyomon követése

A SEO eredményeinek auditja elengedhetetlen a fejlődés nyomon követéséhez, a fejlesztésre szoruló területek azonosításához és a stratégia szükség szerinti módosításához. Íme néhány tipp a SEO eredményeinek nyomon követéséhez:

 • Google Analytics beállítása: A Google Analytics egy ingyenes eszköz, amely részletes betekintést nyújt a honlapod teljesítményébe. Állítsd be a Google Analytics szolgáltatást az olyan kulcsfontosságú mutatók nyomon követésére, mint az organikus forgalom, a visszafordulási arány és az átlagos munkamenet időtartama.
 • Google Search Console használata: A Google Search Console egy másik ingyenes eszköz, amely adatokat szolgáltat webhelyed keresőmotorjának teljesítményéről. Használd webhelyed keresőmotorjának rangsorolásának nyomon követésére, a keresési lekérdezések figyelésére és a technikai problémák azonosítására.
 • A kulcsszavak rangsorolásának nyomon követése: Használj kulcsszókövető eszközöket, mint például az Ahrefs, SEMrush vagy a Moz, hogy figyelemmel tudd kísérni honlapod rangsorolását a célzott kulcsszavak tekintetében. Ez segít azonosítani azokat a kulcsszavakat, amelyek több figyelmet igényelnek, és nyomon követheted az előrehaladást az idő múlásával.
 • Elemezd a versenytársakat: Tanulmányozd versenytársaid webhelyeit, hogy azonosítsd azokat a területeket, ahol javíthatsz. Használj kulcsszókövető eszközöket, hogy elemezd a backlink profiljukat, kulcsszóstratégiájukat és tartalmi felkészültségüket.
 • Közösségi média mérőszámok: Kövesd nyomon az olyan mutatókat, mint a kedvelések, megosztások és megjegyzések a közösségi média platformokon, melyek átfogó képet adnak a közösségi média teljesítményéről. Ez segít azonosítani, mely tartalomtípusok teljesítenek jobban a közösségi médiában, és ennek megfelelően módosíthatod stratégiádat.
 • Webhely forgalmának figyelése: Rendszeresen kövesd nyomon webhelyed forgalmát a trendek és minták azonosítása érdekében. Használd ezt az információt a SEO-stratégia és a tartalomstratégia szükség szerinti módosításához.
Tartalomjegyzék
Szolgáltatásaink

Legyen a webáruházad egyedi és hatékony! Mert csak így van értelme...

Szolgáltatásaink

Korszerű webes technológia. Letisztult vizuális megjelenés...

Webmoments logo
Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük!
Átnézzük a küldött anyagot és hamarosan jelentkezünk.