WEBSZOLGÁLTATÁS

Professzionális kulcsszókutatás cégeknek

professzionáis kulcsszókutatás cégeknek
Professzionális

Kulcsszókutatás

Elkészítési díj: 65.000 Ft-tól

Mit tartalmaz:

 • Honlap tartalmi relevancia / keresési gyakoriság mátrix
 • Bővített lista: azok a kulcsszavak, amikre az emberek keresést indítanak el
 • Szűkített lista: a metszéspontban lévő kulcsszavak, amikre jelenleg releváns a honlap tartalma
 • Alap kulcsszavak (seed keyword)
 • Másodlagos és long-tail kifejezések
 • Mindez egyetlen átlátható és azonnali felhasználásra kialakított táblázatban

Kapcsolatfelvétel

Gyakori kérdések

Mi a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás azon szavak és kifejezések azonosításának és elemzésének folyamata, amelyeket az emberek az interneten információk, termékek vagy szolgáltatások keresésére használnak. Ez magában foglalja az adott témához, iparághoz vagy piaci réshez kapcsolódó kifejezések kutatását, valamint népszerűségük és versenyszintjük meghatározását.

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás (SEO) és a tartalommarketing elengedhetetlen része. Azáltal, hogy megértjük azokat a kulcsszavakat, amelyeket az emberek információkeresésre használnak, a vállalkozások és a webhelytulajdonosok optimalizálhatják tartalmukat, hogy magasabb helyezést érjenek el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), nagyobb forgalmat vonzanak be, és hatékonyabban érjék el célközönségüket.

Gyakori kérdések

Milyen kulcsszó típusok léteznek?

Az általános kulcsszavak olyan kulcsszavak, amelyek nagyon általánosak és nagy keresési mennyiséggel rendelkeznek. Ezek általában egy vagy két szavas kifejezések. Például a „cipő” egy általános kulcsszó. Az általános kulcsszavak jók arra, hogy nagy forgalmat vonzanak a honlapra, de nem túl konkrétak, így nehéz ezt a forgalmat eladásokká alakítani.

A long-tail kulcsszavak azok, amelyek specifikusabbak, viszont kisebb a keresési volument. Általában három vagy több szóból állnak. Például a „női fekete bőr bokacsizma” egy long-tail kulcsszó. A long-tail kulcsszavak nem alkalmasak nagy forgalom generálására, azonban a webhely látogatások nagyobb valószínűséggel válnak eladásokká, mivel pontosabb célzást tesznek lehetővé. Jelentőségét nem szabad lebecsülni.

A helyi kulcsszavak olyan kulcsszavak, amelyek egy helyet tartalmaznak. Például a „pizza házhozszállítás Budapest” egy helyi kulcsszó. A helyi kulcsszavak alkalmasak arra, hogy forgalmat vonzanak azoktól az emberektől, akik a vállalkozás térségében keresnek szolgáltatásokat.

A termékspecifikus kulcsszavak olyan kulcsszavak, amelyek egy adott terméket vagy szolgáltatást írnak le. Például az „iPad mini 4” egy termékspecifikus kulcsszó. A termékspecifikus kulcsszavak alkalmasak arra, hogy forgalmat vonzanak azoktól az emberektől, akik egy adott terméket vagy szolgáltatást szeretnének megvásárolni.

Gyakori kérdések

Mik a kulcsszókutatás előnyei?

A kulcsszókutatás számos előnnyel járhat azon vállalkozások és magánszemélyek számára, akik javítani kívánják online jelenlétüket.

Segít a SEO-ban: A kulcsszókutatás elengedhetetlen a keresőoptimalizáláshoz (SEO). A megfelelő kulcsszavak megcélzásával a vállalkozások optimalizálhatják webhelyük tartalmát, és javíthatják a keresőmotorok helyezéseit.

Növeli az organikus forgalmat: Segíthet a vállalkozásoknak több organikus forgalmat vonzani webhelyükre azáltal, hogy tartalmat hoznak létre a célközönségük által keresett kulcsszavak köré.

Javítja a tartalommarketinget: A kulcsszókutatás irányíthatja a tartalommarketing-stratégiákat, segítve a vállalkozásokat releváns és vonzó tartalmak létrehozásában, amelyek rezonálnak a célközönségükre.

Segít megérteni a célközönséget: A célközönség által keresett kulcsszavak azonosításával a vállalkozások betekintést nyerhetnek ügyfeleik igényeibe, preferenciáiba és érdeklődési köreibe.

Javítja a PPC-kampányokat: Elengedhetetlen a kattintásonkénti fizetésű (PPC) hirdetési kampányokhoz, mivel segít a vállalkozásoknak azonosítani azokat a kulcsszavakat, amelyek a legtöbb kattintást és konverziót generálják.

Lehetőségek azonosítása: Segíthet a vállalkozásoknak új lehetőségek és hiányosságok azonosításában a piacon, lehetővé téve számukra, hogy olyan tartalmat és termékeket hozzanak létre, amelyek megfelelnek ügyfeleik igényeinek és érdeklődésének.

Összességében a kulcsszókutatás minden digitális marketingstratégia kritikus eleme, és jelentős előnyökkel járhat azon vállalkozások számára, amelyek javítani kívánják online jelenlétüket, és nagyobb forgalmat és ügyfeleket vonzanak webhelyükre.

Gyakori kérdések

Mik lehetnek egy kulcsszó legfontosabb szempontjai?

Kulcsszó-relevancia: Az első és legfontosabb eleme a relevancia. Meg kell határozni azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyek relevánsak a vállalkozása, termékek vagy szolgáltatások és a célközönség szempontjából. Ezeknek a kulcsszavaknak pontosan tükrözniük kell a webhely tartalmát és kínálatát.

Kulcsszavak keresési mennyisége: Ez azon keresések számát jelenti, amelyeket egy adott kulcsszó vagy kifejezés a keresőmotorokon (például a Google, a Bing vagy a Yahoo) kap. Fontos, hogy azokat a kulcsszavakat célozzuk meg, amelyek megfelelő keresési mennyiséggel rendelkeznek, hogy tartalom jelentős közönséghez jusson el.

Kulcsszóverseny: A kulcsszóverseny azon egyéb webhelyek és vállalkozások számát jelenti, amelyek szintén ugyanazokat a kulcsszavakat célozzák. Fontos, hogy azonosítsuk azokat a kulcsszavakat, amelyeknél alacsonyabb a verseny, hogy növeljük az esélyt arra, hogy előrébb kerüljünk a keresőmotorok eredményoldalain.

Kulcsszó mögötti szándék: A keresőkifejezés mögötti szándék egy adott keresési lekérdezés mögött meghúzódó okra utal. A kulcsszavak mögötti szándék azonosítása segíthet a célközönség igényeinek megfelelő tartalom létrehozásában. Például egyes kulcsszavaknak információs, míg mások kereskedelmi szándékot jelezhetnek.

Long-tail kulcsszavak: A long-tail kulcsszavak hosszabb, specifikusabb kulcsszókifejezések, amelyek kevésbé vannak versenyben, viszont célzottabbak. Lehet, hogy ezeknek a kulcsszavaknak alacsonyabb a keresési mennyisége, de gyakran magasabb a konverziós arányuk, és kiváló módot jelenthetnek bizonyos piaci rések megcélzására.

Kulcsszóváltozatok: Fontos figyelembe venni a célkulcsszavak változatait, beleértve az egyes és többes számú alakokat, a szinonimákat és a kapcsolódó kulcsszavakat. Ezzel szélesebb közönséget érhet el, és növelheti a tartalom relevanciáját.

Összességében egy kulcsszó legfontosabb tulajdonságai a relevancia, a keresési mennyiség, a verseny, a szándék, a long-tail lehetőségek és a kulcsszó variációk. Ezeket a tényezőket figyelembe véve kiválaszthatjuk a legalkalmasabb kulcsszavakat bármilyen digitális marketingkampányhoz.

Bónusz kérdés

Miért fontos egy cég számára a professzionális kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás minden vállalat digitális marketingstratégiájának kritikus eleme. Ez az emberek által a keresőmotorokba beírt népszerű keresőkifejezések azonosításának és elemzésének folyamata, például a Google vagy a Bing. A kulcsszókutatás elsődleges célja a webhely tartalmának, termékeinek és szolgáltatásainak optimalizálása, hogy magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), és növelje az organikus forgalmat. Ez az átfogó útmutató megvitatja a professzionális kulcsszókutatás fontosságát a vállalatok számára, és lépésről lépésre bemutatja a hatékony végrehajtást.

A kulcsszókutatás jelentősége a vállalatok számára:

A mai digitális korszakban minden vállalkozás számára elengedhetetlen az erős online jelenlét. A kulcsszókutatás több okból is létfontosságú:

 • A keresőmotorok rangsorolásának javítása: Ha a tartalmat meghatározott kulcsszavakra optimalizálja, a vállalat javíthatja láthatóságát a keresőmotorokban, és növelheti az organikus forgalmat.
 • A célközönség megértése: A kulcsszókutatás segít a vállalkozásoknak megérteni, hogy célközönségük mit keres, és ennek megfelelően testreszabhatja kínálatukat.
 • Minősített leadek számának növelése: A releváns és nagy szándékú kulcsszavak megcélzása növeli annak esélyét, hogy vonzza a potenciális ügyfeleket, akik érdeklődnek a kínált termékek vagy szolgáltatások iránt.
 • Túlszárnyalni a versenytársakat: Az alacsony versenyhelyzetű kulcsszavak azonosítása és megcélzása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy bizonyos keresési kifejezések tekintetében magasabb pozíciót érjenek el versenytársaiknál.
 • Tájékoztatási tartalomstratégia: A kulcsszókutatás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy olyan tartalmat hozzanak létre, amely megfelel célközönségük igényeinek és érdeklődésének, növelve ezzel az elköteleződést és a konverziókat.
A kulcsszókutatási folyamat 5 lépésben

Hatékony kulcsszókutatás elvégzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Határozza meg céljait

A kulcsszókutatás megkezdése előtt határozza meg a kampány céljait és célkitűzéseit. A célok között szerepelhet a webhely forgalmának növelése, a konverziós arány javítása vagy a leadek generálása. Ezek a célok irányítják a kutatási folyamatot, és segítik a siker mérését.

2. lépés: Az alapvető témák meghatározása

Az alapvető témák a vállalat termékei vagy szolgáltatásai szempontjából releváns tág témakörök. Ezek a témakörök segítenek azonosítani a kezdőkulcsszavakat, amelyek a konkrétabb kulcsszóötletek létrehozásának alapját képezik. Például, ha egy vállalat környezetbarát termékeket értékesít, az alapvető témák közé tartozhat a fenntarthatóság, a hulladékmentes életmód és a megújuló energia.

3. lépés: Hozzon létre kezdőkulcsszavakat

Az alaptémák felhasználásával hozzon létre egy listát a kezdő kulcsszavakról. Ezek olyan általános kifejezések, amelyek a vállalat termékeit, szolgáltatásait vagy iparágát írják le. Például egy környezetbarát termékekkel foglalkozó cég használhat olyan kulcsszavakat, mint a „fenntartható termékek”, „környezetbarát életmód” és „zöld energia”.

4. lépés: Bontsa ki a kulcsszólistát

A kezdő kulcsszavak használatával bővítse ki a listát a kapcsolódó kifejezések és kifejezések azonosításával. Ez több módszerrel is megtehető:

 • Használjon kulcsszókutató eszközöket: Az olyan eszközök, mint a Google Kulcsszótervező, a SEMrush vagy az Ahrefs, javaslatokat adhatnak a kezdő kulcsszavak, a keresési mennyiség és a verseny alapján.
 • Versenytársak elemzése: Vizsgálja meg a versenytársak által célzott kulcsszavakat és rangsorolást a potenciális lehetőségek azonosítása érdekében.
 • Használjon long-tail kulcsszavakat: A long-tail kulcsszavak hosszabb, specifikusabb kifejezések, alacsonyabb keresési mennyiséggel, de nagyobb konverziós potenciállal. Ilyenek például a „környezetbarát tisztítószerek a konyhához” vagy a „napelemes kerti lámpák”.
 • Fontolja meg a keresési szándékot: A kulcsszavakat igazítsa a felhasználói keresési szándékhoz, például információs (egy téma megismerése), navigációs (egy adott webhely megtalálása), tranzakciós (vásárlás) vagy kereskedelmi (termékek/szolgáltatások értékelése).

5. lépés: A kulcsszómutatók értékelése

Ha elkészült a kulcsszavak átfogó listája, elemezze a teljesítményüket különböző mutatók segítségével:

 • Keresési mennyiség: A kulcsszó kereséseinek száma havonta. A nagyobb keresési mennyiség nagyobb népszerűségre utal, de egyben fokozott versenyt is jelenthet.
 • Kulcsszó nehézsége: Olyan mutató, amely megbecsüli, hogy mennyire nehéz lesz rangsorolni egy kulcsszót a verseny alapján. Alacsonyabb kulcsszó-nehézség azt jelzi, hogy nagyobb a valószínűsége a jó helyezésnek.
 • Kattintásonkénti költség (CPC): Az átlagos költség, amelyet a hirdetők fizetnek egy adott kulcsszót célzó hirdetésre leadott minden egyes kattintásért.
Webmoments logo
Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük!
Átnézzük a küldött anyagot és hamarosan jelentkezünk.